Svi proizvodi

Jak imunitet

Zdravo srce

Digestivni trakt i jetra

Lepota i zdravlje

Stres i nesanica

Mišići, kosti i zglobovi

Dijabetes i Insulinska

Mršavljenje

Štitna žlezda

Paketi - Najbolja ponuda

Lojaliti program

Postanite deo našeg Lojaliti programa i uživajte u brojnim pogodnostima!

Akcije i popusti važe samo za članove Lojaliti programa. Registrujte se na vreme.

Prijavite se

Proizvodi

Promocije

Kvalitet

Blog

O nama

Lojaliti program

Kontakt

Lojaliti program

Postanite deo našeg Lojaliti programa i uživajte u brojnim pogodnostima!

Akcije i popusti važe samo za članove Lojaliti programa. Registrujte se na vreme.

Prijavite se

3 predloga za zdrave i ukusne jesenje recepte

3 predloga za zdrave i ukusne jesenje recepte

Jesen i hladno vreme nas teraju da više vremena provodimo u kući, da uživamo u toploti i mirisima koje donosi kuhinja. Ipak, poznato je i da je ovo vreme kada se malo i ugojimo jer se manje krećemo i više uživamo u domaćim jelima.

 

Zbog toga smo odlučili da vam predložimo nekoliko dezerata, koji su zdravija opcija, sa manje kalorija, a isto tako mirisna i ukusna da bude prazničnu atmosferu.

Tokom jeseni najzastupljenije voće su jabuke i kruške, pa vam veoma savetujemo da ih jedete u ovom periodu, jer su tada najukusnije. Jabuke su odličan antioksidant, a mogu se koristiti na razne načine u prirpemi poslastica i svaki put biti veoma ukusne!


Vanila zapečene jabuke


Za ovaj ukusan recept potrebno vam je:

5 jabuka


2 kašike putera


1 kašičica ekstrakta vanile


so


¼ šolje slatke pavlake


3 žumanceta

 

2 ravne kašike šećera


¼ šolje šampajnca


Priprema:

Sve jabuke oljuštiti i očistiti, i naseckati otprilike na po 12 kriški. Kriške treba da budu manje. Istopite puter i dodajte vanila ekstrakt. Nakon toga ubacite jabuke, dobro ih posolite i ostavite da se dinstaju 10-15 minuta. Ne mešajte previše često, bitno je da jabuke imaju zlatnu boju.

Sa druge strane, umiksajte slatku pavlaku i ostavite u frižideru.

Na pari je potrebno pripremiti žumanca, šećer sa malo soli. Dodajte šampanjac i mešajte dok se ne zgusne, ali je važno da ne proključa. Ovo traje otprilike 3-5 minuta. Sklonite sa ringle i mešajte još jedan minut kako biste postigli konzistentnu masu. Ostavite da se hladi.

Sjedinite prethodno pripremljenu smesu sa šlagom koji se ohladio u frižideru. Naspite sjedinjenu smesu preko jabuka i na blagoj temperaturi ostavite da se sve sjedini i dobije zlatkastu boju. Vodite računa da tempratura bude blaga.

Poslužite odmah!

Ovaj dezert ima samo 202 kalorije po serviranju i veoma je ukusan. Ukoliko ga budete probali, obavezno nam javite.


Kuglice od kikiriki putera – ne peku se


Za ovaj brzi ukusni recept potrebno je:

pola šolje kikiriki putera


3 kašike meda


kašičica ekstrakta vanile


1 i po šolja kokosovih mrvica (nezaslađenih)


1 šolja običnih ovsenih pahuljica


50 gr čokolade za kuvanje


50 gr sušenog voća po izboru


Priprema:

 

U posudu srednje veličine, prvo sjediniti kikiriki puter, vanilu i med. Kada se dobije ujednačena masa, dodati pola šolje kokosovih mrvica, seckanu čokoladu, ovsene pahuljice i sušeno voće. Sve to dobro promešati, prekriti i ostaviti da se hladi 30 minuta.

Od ove smese bi trebalo da dobijete 30 kuglica, dakle, ne treba da budu velike. Ostatak kokosovih mrvica, sipajte u tanjir i kada napravite lopticu, uvaljajte je u mrvice. Nakon toga, potrebno je ostaviti loptice u frižider da se dobro ohlade, jer su tada najukusnije.

Uživajte!


Karamel orah – mali zalogaji


Za ovaj slatki mali dezert uz kafu, potrebno vam je:

1 šolja brašna za sve namene


2 kašike kristal šećera


¼ šolje krupnih oraha


½ šolje iseckanog putera


1 žumance blago umućeno


¼ šolje putera za mazanje


50gr krem sira


2 kašike braon šećera


jedno jaje


pola šolje sladoleda od karamele


¼ šolje seckanih oraha


Priprema:

 

Zagrejte rernu na 180 stepeni i pripremiti oko 30 malih korpica za mafine. Što manje nađete, kolačići će biti slađi.

U posudi srednje veličine sastavite brašno, kristal šećer i krupne orahe. Iseckani puter krupno umutite mikserom i sastavite sa žumancetom. Napravite male lopte i malo udubljenje u svakoj, pa stavite da se peče 10 minuta.

U drugoj posudi sastavite drugi puter, krem sir i braon šećer. Dodajte šećer i vanila ekstrakt. Fil nanesite preko pethodno blagog pećenih korpica i sve zajedno pecite još 15 minuta. Ostavite da se ohladi i pre serviranja stavite sladoled sa karamelom i pospite iseckane orahe! Svaka porcija ima 130 kalorija i savršen je slatkiš uz kafu!

Ovo su bili slatki jesenji predlozi koje smo pripremili za vas, pišite nam kako su vam se dopali i šta je ono što vi spremate kod kuće tokom jeseni!